اتیسم و بازی

ساخت وبلاگ

6 روش برای کمک به بازی کودکان

کودکان با تشخیص اتیسم از بازی کردن لذت می برند اما ممکن است با برخی مشکلات مواجه شوند. آنها دوست ندارند بازی های متنوعی انجام دهند، این کودکان مایلند بازی های تکراری انجام دهند یا فقط از تعداد معدودی اسباب بازی تکراری استفاده کنند.

اتیسم می تواند بر تحول مهارت های حوزه های مختلف اثر بگذارد. در حوزه بازی به عنوان مثال: توانایی جست و جوی محیط اطراف، تبادل اسباب بازی ها با دیگران، بازی های نوبتی و یا گروهی، مشارکت در فعالیت های دسته جمعی و همچنین توانایی درک دیدگاه های دیگران دچار آسیب می شوند.

اما کودک شما می تواند این مهارت های موردنیازبرای بازی را پرورش دهد.

1. بازی های اکتشافی:کودک شما می تواند اشیا ء را لمس کند ، نگاه کند و یا حتی به دهان بگیرد. کودک خود را تشویق کنید تا اشیاء اطراف خود را جست و جو کند.

2.بازی های علت-معلولی:کودک شما ممکن است با اسباب بازی هایی بازی کند که نیازمند یک عمل برای اجرا هستند، مانند فشار دادن دکمه برای شروع آهنگ. این نوع از بازی ها به کودک حس کنترل می دهد. وقتی کودک شما عمل درست را انجام داد، تحسینش کنید. از این نوع از بازی ها برای آموزش بازی های نوبتی استفاده کنید.

3.بازی های عملکردی:بالاخره کودک شما خواهد توانست در راستای اهداف طراحی شده برای اسباب بازی ها ، عمل کند.به عنوان مثال، هل دادن ماشین و یا پرتاب توپ.کودک خود را با نشستن روبروی او،به گونه ای که ببیند شما چه کار می کنید، مجذوب خود کنید. دو یا سه مورد از اسباب بازی های مورد علاقه اش را پیشنهاد دهید. قبل از اینکه او را هدایت کنید ، در فعالیت های او شریک شوید. شما می توانید از تقلید کار او شروع کنید. به عنوان مثال: اگر کودک شما چرخ های ماشین را می چرخاند، شما نیز همین کار را بکنید، سپس ماشین را روی زمین گذاشته و ماشین بازی کنید. اگر کودک از شما تقلید نکرد، او را به انجام این کار تشویق کنید." الآن نوبت توئه که ماشینت رو برونی"، دستان کودک خود را بگیرید و روی ماشین گذاشته و با هم به حرکت درآورید.

4.بازی های ساختاری:کامل کردن پازل، ساختن برج به وسیله بلوک ها و یا نقاشی کردن و رنگ آمیزی و ...برخی کودکان اتیستیک، ممکن است در دستیابی به این زمینه های بازی مشکل داشته باشند، درحالیکه برخی هم ممکن است مانند کودکان عادی رفتار کنند و یا در زمینه هایی چون نقاشی و یا تکمیل پازل مهارت های فوق العاده ای از خود نشان دهند.شما می توانید انواع بازی های ساختاری را به وسیله الگو شدن برای کودک، به او نشان دهید.

5.بازی های فیزیکی( جسمی):کودک شما ممکن است دائم در حال دویدن و تکاپو باشد. این نوع از بازی ها به کودک، کمک می کند تا مهارت های حرکتی خود را پرورش دهد. برخی کودکان غلغلت بازی دوست ندارند، برخی هم بازی های پر سر و صدا را. آنها بیشتر بازی قایم باشک را که سطوح کمتری از لمس شدن و سروصدا را دارد، می پسندند.

6.بازی های نمادین:برای این نوع از بازی ها لازم است کودک از تخیل خود استفاده کند. پرنسس بازی، خاله بازی، غذا دادن به عروسک و ... نمونه هایی از این بازی ها هستند.بازی های وانمودی ، پیچیده ترین نوع بازی ها هستند و برای رشد و تحول مهارت های مورد نیاز برای روابط اجتماعی، زبان و ... به طور خاص مهم هستند. این نوع از بازی ها اغلب در کودکان اتیستیک به تاخیر افتاده است. اغلب این کودکان نمی توانند از قواعد بازی های وانمودی تبعیت کنند. شما می توانید با مرحله به مرحله کردن این بازی ها به کودک خود کمک کنید تا مهارت های خود را ارتقاء دهد.شما می توانید از کارت ها و تصاویر راهنما برای هدایت کودک استفاده کنید. از داستان مورد علاقه کودک شروع کنید و نمایش اجرا کنید. از صداهای خنده دار برای شخصیت های مختلف استفاده کنید، به آرامی وارد صحنه ها و مراحل جدید شوید.

سعدی مصطفی پور

آسیب شناس گفتار و زبان


برچسب‌ها: مطب گفتاردرمانی در کرج, مرکز گفتاردرمانی کرج, بهترین مرکز گفتاردرمانی در کرج, درمان لکنت زبان در کرج, مرکز جامع گفتاردرمانی در کرج
+نوشته شده در  چهارشنبه یازدهم بهمن ۱۳۹۶ساعت 19:5&nbsp توسط سعدی مصطفی پور  | 

مهارت هایی که باید در اولویت آموزشی افرد مبتلا به اختلال اتیسم قرارگیرد....
ما را در سایت مهارت هایی که باید در اولویت آموزشی افرد مبتلا به اختلال اتیسم قرارگیرد. دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : slp-karaj بازدید : 160 تاريخ : يکشنبه 29 بهمن 1396 ساعت: 20:51